2022 yılında hizmete giren Edirne Lagom Otel misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 14 standart , 12 Twin, 6 aile odasından oluşan toplam 32 odaya sahip olan otelimiz engelli dostudur.
Edirne’de bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, son zamanlarda ülke içerisinde en çok ilgi çeken müzelerden biridir. Yurt içinde ve yurt dışında almış olduğu ödüllerle bu müze, Osmanlı dönemini günümüze oldukça gerçekçi bir şekilde yansıtmaktadır.
Sultan II. Bayezid sayesinde 1488 yılında yaptırılan bu külliyenin içerisinde bulunan darüşşifa ve tıp medresesi, önemli bir eğitim ve sağlık kurumu olması nedeni ile Trakya Üniversitesi tarafından sahiplenilmiştir. Bu girişimler üzerine Vakıflar Genel Müdürlüğü 1984 yılında külliyeyi cami hariç içinde yer alan diğer bölümleri ile beraber Trakya Üniversitesi’ne tahsis etmiştir. Bayezid Külliyesi’nin temelleri, Sultan II. Bayezid tarafından 1484 yılında atılmıştır. Külliyenin inşası dönemin insan ve ekonomik gücü ile dört yıl içerisinde bitirilerek hizmete açılmıştır. Birçok kubbesi ile dikkat çeken bu yapının mimarı ise Hayrettin’dir.
Bayezid Külliyesi, o dönemin en önemli sosyal, sağlık, eğitim ve din kurumlarından biri olarak bilinmektedir. Külliye içerisinde camii, hamam, hastane, tıp medresesi, misafirhane ve köprü gibi birçok birim bulunmaktadır. Çok amaçlı olarak düşünülen bu külliye aynı zamanda o dönemin sosyal devlet anlayışını da yansıtmaktadır. Külliyenin medresesinde öğrencilere ders verilmiş, şifahanesinde hastalar tedavi edilmiş, camisinde ibadet edilmiş, aşhanesinde misafirler doyurulmuş ve tabhanesinde misafirler ağırlanmıştır. Darüşşifa, az çalışan ile çok hizmet vermeyi amaçlayan bir hastane olması ve bu alandaki ihtiyaçların ayrıntılı bir şekilde düşünülerek planlanması sebebi ile dünya tarihinde bir ilke imza atmıştır. Benzerleri batıda 200 yıl sonra yapılmaya başlamıştır.
Bayezid Külliyesi hastanesinde su sesinin ve musikinin huzur verici sesi taş duvarlarda yankılanarak şifaya dönüşmektedir. Bu hastanede İbni Sina’dan Farabi’ye uzanan köklü bir müzik terapisi, ruhsal ve fiziksel hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır. Bayezid Külliyesi darüşşifası, çok yönlü bir hastane olarak kurulmuştur. İlk yıllarında çalışanları arasında 1 hekimbaşı, 2 hekim, 2 cerrah, 2 eczacı ve 2 göz hekimi bulunmaktadır. Bu hastanede görev alan Hekimbaşlarına vakıf bütçesinden günde 30, diğer çalışan hekimlere ise 15 akçe ödenmektedir. Hastanede bulunan toplam personel sayısı 21, toplam yatak sayısı ise 32 olarak hesaplanmıştır.
Uzun yıllar boyunca hastalara şifan olan bu hastane, ilerleyen yıllarda sadece akıl ve ruh hastalarının tedavi edildiği bir şifa merkezi olarak kullanılmıştır. Hastanenin en büyük özelliği ise tedavide hekimlik bilgilerini yanı sıra su sesi, musiki ve güzel kokuların kullanılmış olmasıdır. On kişiden oluşan müzik grubu, haftanın üç günü sahnede yer alır ve her hastalığa göre farklı makam çalarmış. Örnek olarak havale ve felç rahatsızlığı olan hastalara Rast, sinir rahatsızlığı olan hastalara Irak, baş ağrısı olan hastalara Rehavi, kalp rahatsızlığı olan hastalara Zengule, zihnin açılması için ise İsfahan müzikleri dinletilirmiş.
Bayezid Külliyesi medresesi, bulunduğu dönemin en önemli tıp okullarından biridir ve hastaneye hekim yetiştirmek ile görevlendirilmiştir. Derece açısından Osmanlı’nın üst derecesi sayılan altmışlık medreseler arasında yer almaktadır. Bu eğitim kurumunun müderris adı verilen hocası ve yardımcısının yanı sıra kütüphane görevlisi ve 18 öğrencisi bulunmaktadır. Görevli olan öğretmenlere günde 60, öğrencilere ise 2 akçe ödenmektedir. Bu bölümde bulunan eğitim uygulamaları günümüzdeki eğitim ve uygulama hastaneleri andırmaktadır. Bu medreselerde okutulan ve çoğu Sultan II. Bayezid tarafından bağışlanan tıp kitapları günümüze kadar ulaşmıştır. Dönemin hekimliği alanında bilgi veren 37 adet kitap şuanda Selimiye El Yazması Eserleri Kütüphanesi’nde koruma altında tutulmaktadır. Külliye içerisini ziyaret ederek tüm bu eserleri inceleyebilirsiniz.
Edirne ziyaretlerinizde sizde birçok kişinin gönül rahatlığı ile konakladığı Lagom Hotel’i tercih edebilirsiniz. Lagom Hotel, alanında en titiz şekilde çalışan personelleri ve son teknoloji odaları ile size en iyi deneyimi sunmaktadır. Üç farklı oda seçeneğine sahip olan hotel, ister aileniz ister arkadaşınız ile kalmanız için size hizmet sunmaktadır. Aile odasının üç kişilik kapasitesi ile eşiniz ve çocuğunuz ile beraber konaklayabilirsiniz. Standart çift kişilik odalarda, eşiniz ile beraber, twin ekonomik odalarda ise arkadaşınız ile beraber kalabilirsiniz. Odaların tümünde ücretsiz kahve ve çay hizmeti bulunmaktadır. Her odanın banyosunda kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz malzemelere ulaşabilirsiniz. Tüm bunların wifi hizmetinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz. Kapalı ve güvenlik görevlileri tarafından günün her dakikası izlenen otoparkına araçlarınızı gönül rahatlığı ile bırakabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra Lagom Hotel internet sitesini ziyaret ederek hotel içerisini sanal tur ile gezebilirsiniz. Sanal tur, banyolar dahil olmak üzere hotel içerisindeki tüm alanları size göstermektedir. Bu sayede Edirne ziyaretinize başlamadan önce bile hotel içerisini görerek rezervasyon oluşturabilirsiniz.
Selimiye Camii – Eski Camii – Üç Şerifeli Camii – Edirne Büyük Sinagogu – Sweti George Bulgar Kilisesi –
2022 yılında hizmete giren Edirne Lagom Otel misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. 14 standart , 12 Twin, 6 aile odasından oluşan toplam 32 odaya sahip olan otelimiz engelli dostudur.
Çerez Politikası Satış Sözleşmesi Gizlilik Politikası
Web Tasarım & Koozmo AJANS
Lagom Hotel © Tüm Hakları Saklıdır.
Kredi Kartsız Rezervasyon